Wij zetten je graag in de spotlight!

 

STEMMEN TEGEN ARMOEDE

EEN BENEFIETCONCERT MET 3 LIVE ACTS

Op zaterdag 12 oktober 2019 wordt het genieten van mooie en bijzondere stemmen in Lede. Stemmen tegen armoede is een benefietconcert in GC De Volkskring te Lede met een sterke line-up, in het kader van de week tegen de extreme armoede.


Het is een initiatief van Failté, TiniTiaTief en Radio Lede.


De opbrengsten van dit concert gaan integraal naar Welzijnsschakels Lede.


UPDATE: Michael Dean Damron heeft helaas zijn Europese toer moeten afzeggen. We hebben een waardige vervanger gezocht (en gevonden) in Roots.

 
Bestel tickets
 

Programma:

Om 19u30 wordt de aftrap voor dit unieke evenement gegeven door de Leedse groep Hotel Belvédère. De groepsleden leerden elkaar kennen op de plaatselijke school. Deze jongeren, allen tussen 17 en 19 jaar, brengen een gevarieerd programma met klassiekers uit de pop- en rockgeschiedenis van de afgelopen 50 jaar. Zowel muzikaal als vocaal zullen ze vast iedereen kunnen bekoren.


The Lasses, een muzikaal duo uit Amsterdam, maakt nog even tijd voor dit concert alvorens op uitgebreide tournee te gaan in Amerika. Ze brengen om 21u00 tweestemmige folk. Hun loepzuivere vocale harmonieën doen het publiek smelten. Ze klommen op van pub naar podium. Sophie Janna en Margot Merah volgden sessies in de Amsterdamse Irish pub Mulligans. Onbekenden voor elkaar, tot iemand hen voorstelde eens samen te zingen in een jam.  Hun stemmen versmelten tot een eenheid als waren ze afkomstig van een ééneiige tweeling. De begeleiding van het duo beperkt zich tot twee gitaren, bodhran (Ierse handtrommel) en af en toe een mondharmonica.


Als headliner zal Roots de avond afsluiten vanaf 22u30: een energieke (pop)folkband van 8 muzikanten die hun inspiratie halen in Ierse en Keltische sferen.

Met een vrij uitgebreid instrumentarium, maakt de groep folkmuziek toegankelijk voor een breed publiek. Traditionals en eigen nummers, opzwepend instrumentaal of harmonieus vocaal, u krijgt het allemaal. Stil blijven zitten wordt sowieso moeilijk...