Uit kleine ideeën groeien grote evenementen.

 

STEMMEN TEGEN ARMOEDE

EEN BENEFIETCONCERT MET 3 LIVE ACTS

Op zaterdag 12 oktober 2019 wordt het genieten van mooie en bijzondere stemmen in Lede. Stemmen tegen armoede is een benefietconcert in GC De Volkskring te Lede met internationale line-up, in het kader van de week tegen de extreme armoede.


Het is een initiatief van Failté, TiniTiaTief en Radio Lede.


De opbrengsten van dit concert gaan integraal naar Welzijnsschakels Lede.

 
Bestel tickets
 

Programma:

Om 19u30 wordt de aftrap voor dit unieke evenement gegeven door de Leedse groep Hotel Belvédère. De groepsleden leerden elkaar kennen op de plaatselijke school. Deze jongeren, allen tussen 17 en 19 jaar, brengen een gevarieerd programma met klassiekers uit de pop- en rockgeschiedenis van de afgelopen 50 jaar. Zowel muzikaal als vocaal zullen ze vast iedereen kunnen bekoren.


The Lasses, een muzikaal duo uit Amsterdam, maakt nog even tijd voor dit concert alvorens op uitgebreide tournee te gaan in Amerika. Ze brengen om 21u00 tweestemmige folk. Hun loepzuivere vocale harmonieën doen het publiek smelten. Ze klommen op van pub naar podium. Sophie Janna en Margot Merah volgden sessies in de Amsterdamse Irish pub Mulligans. Onbekenden voor elkaar, tot iemand hen voorstelde eens samen te zingen in een jam.  Hun stemmen versmelten tot een eenheid als waren ze afkomstig van een ééneiige tweeling. De begeleiding van het duo beperkt zich tot twee gitaren, bodhran (Ierse handtrommel) en af en toe een mondharmonica.


Headliner om 22u30 is de Amerikaanse singer-songwriter Michael Dean Damron. Als het om albums van Michael Dean Damron gaat, tref je louter vier- en vijfsterren recensies aan. Hij is niet enkel een begenadigd songschrijver, hij beschikt bovendien over een mooie rauwe stem die bij momenten doet denken aan Tom Waits. Little Hero is het nieuwe album dat deze Damron onder de arm mee naar Lede zal brengen.

De voorbije twintig jaar heeft Michael Dean Damron in de VS getourd met enkele van de bekendste Amerikaanse songwriters. Nu hij eindelijkzijn vliegangst overwonnen heeft, kijkt hij er hoopvol naar uit voor een nieuw publiek te spelen in een ander deel van de wereld.


Op deze tournee door België en Nederland, wordt Damron op het podium vergezeld door bassist Allen Hunter (Eels) en door gitarist Dan Eccles (Richmond Fontaine, Fernando).