Wij zetten je graag in de spotlight!

 

KONINKLIJKE HARMONIE SINT-CECILIA ERPE

De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia is gegroeid uit de fanfare die in 1911 ontstaan is in Erpe. In die tijd speelde de groep vooral marsmuziek met een bezetting van hoofdzakelijk koperblaasinstrumenten naast een kleinere groep houtblazers en een beperkt aantal slaginstrumenten. Hoewel de meeste optredens aansloten bij het sociale gebeuren onder de kerktoren, was de vereniging van bij het begin pluralistisch, met leden uit alle filosofische strekkingen.


Zowat 20 jaar geleden besloot de vereniging zich te heroriënteren van een stapfanfare tot een volwaardig harmonieorkest. In de houtblaassectie verscheen ondermeer de fagot, hobo, tenorklarinet en baritonsax en de slagwerksectie werd uitgebreid met allerhande instrumenten waaronder pauken, xylofoon, klokkenspel en buisklokken. De meeste marsmuziek verdween uit het repertoire en er kwam zowel klassieke muziek als hedendaagse populaire en filmmuziek.

Met veel liefde voor muziek probeert de vereniging op een ongedwongen manier jaar na jaar haar muzikale grenzen te verleggen.Onder leiding van de dirigent Bob Van der Strieckt plaatste het orkest zich in 2007 in eerste categorie op de provinciale muziektornooien. In 2011, het 100-jarig jubileumjaar, promoveerde de groep naar uitmuntendheid.


Wekelijks is er op vrijdagavond repetitie van 20u tot 22u30. Iedereen met een hart voor muziek en die graag in groep musiceert, is welkom. Er heerst een ontspannen en kameraadschappelijke sfeer op de bijeenkomsten. De muziekstukken worden gekozen in overleg met de dirigent en zijn in moeilijkheidsgraad aangepast aan het niveau van de groep.

Tot op vandaag zijn de leden van de vereniging eenvoudige mensen die, tussen pot en pint, veel van gedachten wisselen. Ze hebben de vaste wil om als vrienden samen op te trekken en met hun muziek de harten van de mensen te veroveren. 


Eén van de hoogtepunten van de werking is het jaarlijkse concert. Telkens opnieuw wordt er een thema als rode draad voor de muziek gekozen. Daarbij wordt gezocht naar een originele invalshoek en laat het orkest zich bijstaan door solisten en soms ook een combo. Zo was er ‘Cecilia Rockt', ‘Folk', ‘Dans', 'Happy Days', ‘Boenk' en 'I Want You - An American History'.