Uit kleine ideeën groeien grote evenementen.

 

Café Del Mundo '14

Zaterdag 4 oktober 2014, 20u

GC De Volkskring, Lede

VVK: 6 euro Kassa: 10 euro


Paco Diatta


Paco Diatta werd geboren in Kassa di Mansa (het huis van de koning)in Zuid Senegal.
Hij is auteur-componist en zanger en onderhoudt de meest exclusieve contacten met de muziek. Zijn instrument bij uitstek is de akoestische gitaar, de basgitaar, alsook de traditionele instrumenten zoals de tama en de kontine. Al heel vroeg vertrok hij met zijn gitaar onder de arm en zijn schoudertas op avontuur. Zijn persoonlijke zwerftocht is die van dichters, muzikanten, artiesten die steeds op zoek zijn naar universele waarden. Vastberaden bouwt hij steen voor steen aan zijn weg.


Paco Diatta staat zelf in voor het arrangement en de muzikale leiding van zijn eigen composities. Hij schrijft teksten en bij het componeren wordt hij rechtstreeks geïnspireerd door de actuele problematiek.


Hij zingt over het lot, de oorlogen en hun gevolgen (Hiroshima), de ballingschap (Fondinké), de immigratie (Tamala), de broedermoorden en de dodelijke macht. Hij schenkt ook veel aandacht aan de problemen waarmee Afrika te kampen heeft: de opvoeding, de geschiedenis, de toekomst van de kinderen, de Afrikaanse waarden,...
Hij verdedigt op zijn manier de Balante- en Mandinka-cultuur. Zijn teksten zijn de weerspiegeling van een geslaagde cultuurvermenging. Paco zingt in verscheidene talen: Wolof, Diola, Balante, Mandinka, Creools, Frans, Engels en Nederlands.

(bron: website Paco Diatta http://users.telenet.be/pacodiatta/story_n.html)


video/muziek